10 лютого 2019 р.

Створення інтерактивного плакату в онлайн-сервісі ThingLink

                  ThingLink – сервіс для створення інтерактивних плакатів, який перетворює звичайні картинки в інтерактивні об’єкти. Інтерактивність зображення досягається за рахунок додавання в нього міток з текстовими підказками, посиланнями на відео, музику, веб сторінки у соціальних мережах чи онлайнових сервісах або зображення. Такий інтерактивний плакат легко вбудувати на свій сайт або блог (є код для вставки), а також у будь-який момент можна відредагувати.
                 Наприклад, із власного інтерактивного плаката «Бути здоровим, жити активно — це модно і позитивно» (https://www.thinglink.com/scene/1151221260877824002?editor-closed) я створила ссилку на дану публікацію, а саме на притчу:

Притча «Відвага і боягузтво»

               З одного міста в інше в рамках гастрольного турне переїжджав цирк. В спеціальному вагоні для звірів було пошкоджено клітку тигра, і хижак втік. Це сталося десь опівночі. Тигра треба було спіймати. Хазяїн цирку зібрав усіх мужчин і сказав:
   - Зараз ви відправитеся на пошуки тигра. А для сміливості я наллю кожному з вас по стаканчику.
            Всі чоловіки випили, та не по одному стаканчику, а по два – а хтось цілих три, якщо не більше. Лиш один з них відмовився.
- Дайте мені краще соку чи простої води, - сказав він.
- Але ж тобі потрібна відвага для піймання тигра! – здивувався хазяїн цирку.
-Не думаю, - сказав той. – Надворі ніч, не видно ані на два кроки вперед, та ще й тигр. Ні, тут хоробрість і відвага ні до чого, вони можуть лиш нашкодити. Краще я буду боягузом, але обережним.

Мораль притчі: вживання наркотиків, алкоголю найчастіше починається «за компанію» («хіба я не такий як всі», «біла ворона», та врешті решт – «в житті треба спробувати все»), за прикладом харизматичного лідера ніби «для храбрості».  Перша спроба являється навіть не бажанням, а толерантним підтриманням пропозиції по стаканчику, що непомітно переростає в кілька стаканчиків, доз наркотичних речовин, контроль за кількістю зникає. Про яку відвагу може йти мова, це вже авантюризм і відсутність страху перед всіма небезпеками світу.Що краще – бути відважним і безстрашним, коли смерть дихає в потилицю,  чи боягузом і обережним, але цілим і неушкодженим від лап хижого звіра. Твоє життя – твій вибір.

Немає коментарів:

Дописати коментар